Beurs van Duitsland om Bitcoin ETP op 2 juli te noteren

Beurs van Duitsland om Bitcoin ETP op 2 juli te noteren

De Duitse beurs (de op twee na grootste beurs van Europa) zal op 2 juli 2019 een Bitcoin ETP (Exchange Traded Product) lanceren.
Coinbase custody zal optreden als de bewaarder van de digitale activa van het fonds.

21Shares AG noteert haar 21Shares Bitcoin ETP (ISIN: CH0454664001 – WKN A2T64E) op donderdag 2 juli 2020 op het elektronische platform Xetra van de Deutsche Börse.

21Shares AG is betrokken geweest bij de notering van verschillende gereguleerde financiële producten die worden ondersteund door digitale activa, waaronder de eerste institutionele cryptomand (HODL) in november 2018.

Voorheen geregistreerd als AMUN AG (Duits), heeft 21Shares AG vele crypto-backed ETP’s gelanceerd op de SIX Swiss Exchange, de grootste beurs in Europa. Het heeft tot nu toe 8 cryptocurrencies genoteerd; dit omvat naast Bitcoin ook crypto zoals Bitcoin Up, Litecoin, Ethereum, XRP, Tezos, Binance Coin en andere combinaties van deze cryptocurrencies.

Coinbase als Bewaarder

Het partnerschap tussen AMUN AG (nu 21Shares AG) en Coinbase is ook niet nieuw, want het fungeert ook als een digitale bewaarder voor een aantal van zijn andere lijsten van cryptocurrencies.

Een ETP is vergelijkbaar met een ETF (Exchange Traded Fund) in de VS, dat een gereguleerde index is op basis van de waarde van de onderliggende crypto. Terwijl de VS de goedkeuring blijft uitstellen, lijkt Europa dus vooruitgang te boeken met noteringen in Zwitserland en Duitsland. De U.K. (London Stock Exchange) en Frace zullen waarschijnlijk de volgende doelwitten zijn.